Relația dintre cele 5 elemente feng shui

coloanele-destinului-fengshui-consult

 

În feng shui avem de-a face cu 5 elemente de bază: lemn, foc, pamant, metal și apa. Aceste elemente reprezintă componentele de bază ale tuturor lucrurilor și întâmplărilor. Corpul uman este compus din cele 5 elemente. Astfel lemnului îi corespunde ficatul și fierea. Focului îi corespunde inima, sângele și sistemul circulator. Pământului îi corespund mușchii și celulele, dar și stomacul și splina. Metalului îi corespunde pielea, dinții și plamanii, iar apei îi corespunde vezica urinară, organele sexuale și rinichii.

Dezechilibrul

Orice dezechilibru al acestor elemente, poate să conduca si la diverse afectiuni sau probleme pentru fiecare persoana în parte. Dacă avem prea mult, prea puțin, sau deloc dintr-un element cum ar fi lemn, persoana respectivă poate să aibă probleme cu ficatul și să aibă accese de furie. Altcineva poate avea în diagrama sa personală prea mult foc, în acest caz poate avea probleme cardiace.

De altfel aceste elemente ne influențează și emoțiile și din nou dacă avem parte de un dezechilibru al unui element să nu ne mire faptul că putem experimenta stări de frică, de bucurie, de furie, sau depresie. Focul reprezintă optimismul, bucuria si oamenii care au în diagrama lor foc, sunt mai veseli. Pământul este mai meditativ, mai așezat, pe când metalul experimentează stări de depresie. Elementul apă reprezintă frica, cu alte cuvinte persoanele care au prea multă apă sau deloc sunt mai fricoși, mai panicoși iar lemnului îi corespunde furia.

Ciclul nașterii și ciclul distrugerii

Fiecarui element îî corespunde o direcție cardinală și anotimpul. În funcșie de perioada în care elementul s-a născut, ne poate spune dacă este puternic, slab, blocat, mort sau pregătit. Să luam un exemplu pentru mai multă clarificare. De exemplu Lemnul – dacă o persoană s-a născut într-o zi de Lemn primăvara, atunci se consideră un element puternic, fiind caracteristică primăverii. Vara, lemnul este slab. În timpul verii târzii, lemnul, este foarte slab, dar nu este mort…încă. Putem spune că lemnul este mort, la venirea toamnei. Iarna, lemnul se pregatește sa reia ciclul, deci este pregătit.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest