Lemn Yang sau Jia

jia

Lemnul yang este asociat cu un copac înalt, puternic, independent, determinat și încăpățânat. Persoanele Jia pot părea rigizi și de neclintit, dar în realitate sunt cu inima blândă și de încredere. Sunt buni la a-și crea o imagine de ansamblu, dar au probleme la a se concentra pe micile detalii.

Pentru cei cu Maestrul zilei Lemn Jia, aceștia sunt puternici, cu rădăcini puternice înfipte în pământ. Sunt oameni cu viziune, perseverenți și nu renunță până nu-și ating scopurile. Uneori pot fi duri, pot fi cam insistenți și agresivi în a-și atinge scopurile. După cum știm un copac nu poate fi îndoit decât dacă este tăiat de la rădăcina. Drept urmare, poate fi foarte încăpățânat și opune rezistență la schimbare.

Nu se pot schimba peste noapte. În ciuda durității persoanele Jia întodeauna sunt pregătiți să-i ajute pe oamenii de lângă el. Nu sunt genul care să refuze să ofere ajutor, tocmai de aceea, oamenii îi solicită ajutorul.

Carieră

Persoanele Jia nu vor ajunge în poziții înalte niciodata, ei întodeauna vor fi pe un loc secund, pentru că, asemeni unui copac înalt, întodeauna va fi tăiat și doborât. Acest lucru înseamnă că pot ajunge până la un anumit nivel, dar nu mai departe.

Persoana Jia gândește măreț, preferând să se concentreze asupra unei imagini mai mari de ansamblu. Ei au o minte rapidă și precisă și sunt capabili să înțeleagă situația foarte repede. În timp ce sunt capabili să jongleze cu diferite situații intelectuale, nu sunt capabili să-și dedice același tip de devotament de gândire și de atenție către sine. Când se confruntă cu probleme mărunte și cu mici detalii, persoanele Jia, își pierd rapid concentrarea și focus-ul. Nu pot analiza problma din unghiuri diferite. Sunt foarte buni profesori întrucât sunt foarte buni la a-și prezenta ideile celorlalți și știu să ghideze foarte bine.

Persoana cu Maestrul Zilei Jia este preocupat sa aibă o poziție influentă în carieră sau una în care impune respect și statut chiar dacă salariul nu este foarte mare. În caz contrar dacă ei lucrează într-o poziție inferioară, cu ușurință vor dezvolta un complex de inferioritate și își vor găsi cu greu energia și motivația de a-și face treaba. Vor începe să-și piardă interesul și să se distanțeze de job și vor avea o performanță slabă. Titlul jobului și poziția este foarte importantă pentru ei și aceștia sunt factorii care determină ce tip de job va avea și de ce continuă să stea la un job.

Încrederea de sine este direct legată cu a avea bani. O creștere a veniturilor financiare este un impuls pentru stima lor de sine. Dacă statutul lor financiar continuă să devină și mai favorabil, stima lor de sine tinde să crească și mai mult. De asemenea dacă situația lor financiara este săracă, vor suferi de o stima de sine scăzută chiar daca sunt inteligenți, capabili sau talentați.

Puterea lor interioară și talentele nu sunt atât de valoroase pentru ei, cu modul în care cred că ceilalți îi percep. De asemenea, datorită naturii lor puternice sexuale, se simt bine când sunt capabili să-i atragă pe ceilalți. Datorită acestui lucru, le place să se îmbrace bine și se joace cu aspectul lor fizic pentru a fi și mai atragător. Dacă nu arată bine, prin urmare stima lor de sine va avea o cădere.

Persoanele Jia sunt pragmatici și cu principii puternice și nu prea au înclinații către religii extreme sau credințe spirituale. Asta pentru că, în mare parte a timpului le place să-și pună credința în ei înșiși, mai degrabă decât într-o religie.

Emoțiile puternice

Furia lor este ca vântul. Este imprevizibilă. Uneori poate să fie o adiere de vânt și uneori poate fi o tornadă. Persoanele Jia ar trebui să dea mai multă atenție furiei lor. Încrederea în sine și furia sunt foarte usor interconectate. Persoanele cu o puternica încredere de sine în mod normal nu au probleme cu furia. Lemnul Jia puternic cu rădăcini adânci înfipte în pâmânt nu este afectat de vânturi puternice. Cei care cu o stimă de sine de nezdruncinat au control asupra propriei lor vieți și drept urmare sunt capabili să facă față oricarei situații care vine către ei.

În caz contrar furia este un scut pentru vulnerabilitate și neajutorare de a nu putea avea control asupra unei situații. În cel mai rau caz furia poate să ducă la acte de violență sau rănirea fizică.  Cel mai bine pentru un Lemn Jia, e să învețe să-și controleze furia, să învețe să-și observe emoțiile cât mai detașat cu putință. Încercând să-și înțeleagă emoțiile și propriile reacții, le dă o șansă să se calmeze și să-și atenueze furia.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest