Previziuni 2016

fire-monkey

Anul maimutei de foc – Foc yang pe maimuta

Calendarul chinezesc, cunoscut ca si Calendarul Fermierului, sau Calendarul Hsia, este un sistem de-o acuratete fascinanta. Unicitatea acestui calendar este ca toate informatiile despre timp – an, luna, zi si ora sunt prezentate in termenii celor 5 elemente. Aceste elemente sunt metal, apa, lemn, foc si pamant  si se crede ca sunt componentele de baza in Univers. Relatiile dintre cele 5 elemente ajuta cu exactitate sa prezica ce urmeaza sa vina. Cu ajutorul acestei cunostiinte, multiplica norocul sau reduce ghinionul in viata cuiva.

Anul Maimutei

Anul maimutei de foc, este simbolizat de doua elemente si anume, Foc yang pe metal. In general, anul Maimutei de foc. Cu focul deasupra si metalul dedesubt, reprezinta simbolul optimismului, a flexibilitatii si a progresului. Este conflict si dizarmonie in relatiile internationale si poate sa nu fie un an pasnic dar oamenii sunt optimisti, cu mintea deschisa, increzatori si inovativi si vor veni cu solutii.

Focul yang in metafizica chineza, reprezinta soarele, care este cald, plin de energie si optimist. Nativii foc yang, sunt cu inima calda, cu mintea deschisa, corecti si generosi. Le este usor sa-si faca prieteni si este popular in cercurile sociale. Cele mai reprezentative persoane de foc yang sunt Albert Einstein si Steve Jobs. Unele persoane foc yang pot fi dramatici si excentrici cuvenit temperamentului lor exploziv, cum ar fi Adolf Hitler. Desi persoanele nascute intr-o zi guvernata de foc yang sunt impulsivi si temperamentali, au o structura buna, avand o inima blanda, dar pot fi acuzati de superficialitate trecand cu usurinta la suprafata problemelor. Focul yang reprezinta perseverenta si repetivitatea. Anul 2016 vom fi sub influenta aceste energii a focului yang, care ne va influenta comportamentul si actiunile, facandu-ne mai nerabdatori si mai temperamentali. Soarele mai este exploziv si impulsiv. Vom fi tentati sa fim mai nerabdatori cu cei din jurul nostru, de aceea anul acesta vine si cu o lectie importanta pentru noi si anume rabdarea.

Partea pozitiva este ca va fi o agitatie de moment – vor fi spuse cuvinte grele pe moment, dar e bine sa nu le luam in seama pentru ca nu sunt spuse cu rautate, ci din lipsa de rabdare. Una din trasaturile focului yang simbolizeaza generozitatea, asa ca anul acesta este bine pentru sufletul nostru sa devenim mai generosi cu ceilalti facand acte de caritate. Maimuta reprezinta Nobilul anului, aceasta stea reprezinta sprijin dezinteresat din partea oamenilor, pentru cei care sunt nascuti in zi si an de Lemn yin si Pamant yin, asa ca vom beneficia de ajutorul acestuia din plin numai daca si noi la randul nostru vom fi Nobili pentru cei din jurul nostru. Daruind, transmitem Universului ca avem de unde si prin legea compensatiei, ne va aduce lucruri bune si pozitive in viata noastra. Daruim din ce avem. Un exemplu foarte bun este Leonardo Di caprio, (fiind nascut intr-o zi de foc yang) care deseori se implica in acte de binefacere, acesta reusind sa doneze milioane de dolari pentru diferite cauze, el fiind anul acesta in centrul atentiei datorita filmului The Revenant, care este nominalizat la Oscar.

Maimuta este obraznica si jucausa, pusa pe sotii, descurcareata, inteligenta, se plictiseste repede sarind de la o stare la alta. Maimutele sunt simpatice, amuzante, dar sunt si „hoate” „iti fura din buzunar” –  trebuie sa fim atenti la acest aspect al anului. Este constienta de dorintele sale, prin urmare poate parea lacoma in a-si urmari propriile interese. Maimuta este si creativa fiind un bun oservator si are capacitatea de a privi lucrurile dintr-un unghi diferit, gasind mereu solutii pline de creativitate. Maimuta in metafizica chineza reprezinta directia cardinala Vest si acest „Soare” este mai slab. Apune si atunci nici soarele nu va fi atat de puternic pentru a provoca dezastre. Va aduce in schimb actiuni. Pot fi revolte, sau cateva atentate, de asemenea vor fi si ceva explozii si incendii, dar vor exista si conflicte internationale care se vor rezolva cu compromisuri si concesii.

Maimuta, este guvernata de elementul metal si la tulpinile ascunse din maimuta avem un metal yang ce ne sugereaza arme ascunse. Acest lucru tine de partea de terorism si vor fi posibile atentate. Metalul yang este un element distructiv reprezentand o sabie sau o arma de ucis. Apa yang este un ocean puternic cu o energie agresiva. Ca atare, de asemenea ne indica ciocniri in raport cu oceanul sau conflicte pe mare. Maimuta in sistemul celor 4 coloane, da nastere apei  si focul yang – apusul soarelui in vest slabeste focul.  Asadar, vor fi sanse  de accidente navale si companii aeriene si dezastre aeriene si maritime.

Cum va influenta Focul yang domeniile de activitate in 2016?

 In primul rand pentru cei care vor dori sa aiba succes anul acesta, vor trebui sa tina cont de componenta focului yang si anume stralucirea – soarele straluceste. Vor trebui sa straluceasca – atitudinea trebuie sa fie una regala. Soarele, genereaza sentimentul de optimism si fericire, asa ca este un an favorabil pentru divertisment si industriile pline de farmec.

Energia focului yang va influenta foarte mult urmatoarele domenii: domeniul ingineriei electrice, zona de telecomunicatii, restaurantele, divertismentul, revistele, ceianariile, telefonia mobila. Vor fi descoperiri pe acest domeniu, industria petroliera, aviatie, computerele, relatiile cu publicul.

In privinta industriilor ce tin de metal (maimuta) domeniile care vor avea succes sunt urmatoarele: industria automobilelor, bancile, bursa, se va simti o crestere esentiala. Oamenii vor fi mai optimisti si vor investi mai mult, zona de stomatologie este destul de bine aspectata. Oamenii vor mai fi interesati de dermatologie, comertul in creme pentru piele si tratamente de frumusete va avea succes. Vor acorda o mai mare atentie aspectului lor si vor investi mai mult in acest domeniu.

Vor scadea in schimb imobiliarele

In materie de moda, focul yang, reprezinta culoare rosie. Va fi un an mai masculin, se va purta stilul drept, mult rosu, dar si argintiu, auriu, influenta maimutei (metal), simplu dar stralucitor. In 2015 ca si design interior s-a purtat stilul Rococo– a fost foarte incarcat, iar anul acesta, stilul ca si referinta va fi Art Decou, se va purta stilul industrial foarte mult si stilul hi-tech – oamenii vor cauta elemente futuriste.

partea I

va urma…

 

 

 

 

Georgiana Văsuian Consultant Feng Shui

Mobil: 0764 886 277

Mail: contact@fengshuigv.ro

www.fengshuigv.ro

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest