Feng Shui pentru fertilitate – 10 metode pentru îmbunătățirea fertilității

Infertilitate

Infertilitatea

            Te lupți cu infertilitatea? Sau poate ești perfect sănătoasă dar din anumite motive nu poți să rămâi însărcinată. Feng Shui poate să îmbunătățească fluxul Qi-ului în casa ta pentru a face energia mai benefică pentru fertilitate.

            Secretul fertilității constă în Feng Shui-ul casei. Inferitilitatea a devenit un fenomen din ce în ce mai răspândit în societatea noastră, iar tendința nu pare săa scadă, ba dimpotrivă, începe să capete amploare în anii următori. De cele mai multe ori, încercările nereușite de a concepe un copil, nu au doar cauze medicale, ci factori psiho-emoționali, precum stresul, anxietatea, o alimentație precară care pot juca un rol negativ. În cel mai rău caz, femeile pot avea sarcini cu probleme, am întâlnit multe cazuri în care corpul respingea sarcina și nu o puteau duce la bun sfărșit. De asemenea din punct de vedere karmic, este de-o importanță extraordinară momentul nașterii unui bebeluș. Acest lucru îî poate hotarî destinul, poate să aibă parte de-o viață frumoasă și împlinită sau una cu probleme de tot felul. În mod sigur a doua variantă sună mai bine. Inclusiv mama mea s-a confruntat cu această problemă, de infertilitate, timp de 20 de ani. A trecut prin tot felul de tratamente, operații, stres și energie consumată și în zadar. Într-un final când nu au mai rezistat, au hotărât să adopte și iată ca eu sunt cea care scrie acest articol. Din păcate pe vremea aia nu se știa de arta Feng Shui, în mod sigur ar fi apelat la această metodă pentru a mări șansele de a concepe un copil.

            Felul în care îți amenajezi locuința poate influența modul în care Qi-ul (energia universală) acționează asupra sănătății fizice și mentale, asupra armoniei din cuplu sau chiar asupra personalității tale și nu în ultimul rând, asupra fertilității cuplului. Feng Shui este o practică străveche de aproape 6000 de ani, caracterizat printr-un sistem bazat pe observare atentă a energiilor cereşti, a celor de pe pământ (spaţiul interior şi cel exterior) şi a modului în care energia vieţii (qi-ul) se manifestă între cele două planuri. Atunci când energiile din locuinţă sunt dezechilibrate sau chiar blocate, femeile nu rămân însărcinate sau, dacă o fac, atunci sarcina este una cu mari riscuri. Conform ştiinţei Feng Shui, infertilitatea poate fi atribuită în parte energiei sau qi-ul, care este blocat sau stagnant din locuinţă, dar acest lucru se mai poate vedea şi din analiza hărţii natale „Cei 4 Stâlpi ai Destinului”, care poate depista cauzele care obstrucţionează actul de concepere. Practica Feng Shui poate crea un mediu mai echilibrat, armonios şi relaxat pentru a concepe un copil.

Feng Shui pentru dormitor

Școala Stelelor Zburătoare este unul dintre conceptele fundamentale, care se ia în funcție de timp. Cea mai importantă stea, este propria noastră stea care se numește Ming Gua. Fiecare avem o stea personală pe tot parcursul vieții. Această stea dacă nu se află în perfectă armonie și conexiune cu casa în care locuiești, persoana în cauză poate întâmpina dificultăți în a rămâne însarcinată. Steaua 6  – guverneaqză sănatatea, dacă este aspectată într-un mod negativ, poate afecta atât sănătatea fizică cât și psiho-emoțională. În sistemul 8 Mansions cel mai bun sector în care este bine să se afle dormitorul, este Tian Yi – Doctorul Celest. Reprezintă direcția sănătății și este cel mai bun sector pentru recuperare și îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru a-ți asigura o stare de sănătate, trebuie să te asiguri că formele din exterior și din interiorul casei, în special pe dormitor sunt ok, nu sunt afectate. Dormitorul trebuie să promoveze sănătatea, pentru cp din punct de vedere Feng Shui, recuperarea sănătății se face în proporție de 80% în momentul în care dormim. Una din marile probleme care stă în calea conceperii unui copil este steaua 2 – steaua bolilor. Este o stea de pamânt, aduce boli, îmbolnăviri, scăderea imunității, avort, iar în anumite combinații poate să producă destul de multe ravagii.  Anularea stelei 2 yin cât și 2 yang se remediază cu metal se face în toată casa, pentru că ea se regăsește în mai multe zone ale casei. Deși este o stea negativă, în anumite situații ea poate să aducă chiar beneficii pentru afaceri, imobiliare.

Cum să îți amenajezi locuința în stil Feng Shui

       Dormitorul conjugal sau spaţiul principal în care începe procesul procreerii trebuie amenajat astfel încât toate energiile să devină congrunte, armonioase şi să coincidă cu personalităţile viitorilor părinţi. De multe ori vi se întâmplă să nu reuşiți să vă odihniți cum trebuie sau să vă treziți mai obosiţi ca înainte, iar principalele cauze, sunt energiile locuinţiei care nu vibrează în concordanţă cu qi-ul nostru şi cel de cuplu.

  • Patul întodeaună trebuie să stea sprijinit de un perete solid pentru a oferi nu doar siguranță și protecție, dar și pentru a avea parte de o relație armonioasă de cuplu.
  • Ușa de la intrare trebuie să aibă un sector pozitiv, pentru că ușa este principala gură a Qi-ului și este fundamental să se afle un sector pozitiv, să fie ordonată și organizată zona.
  • Ușa de la intrare să nu se afle în linie dreaptă cu o altă ușă din spate sau un geam. Se pierde Qi-ul și nu se acumulează în casă. Qi-ul trebuie să fie sentimental și să se acumuleze, nu să iasă. În acest caz se pot folosi paravane sau pusă o usă dacă este posibil.
  • Trebuie păstrat un ambient curat și mereu aerisit, altfel va fi un Qi stagnant și în timp aduce stagnare.
  • Baia, debaraua, bucătăria trebuie să conțină sectoare și energii negative.
  • Dacă sunt plante în locuință, se recoamndă să fie cu frunze rotunde, nu cu frunze ascuțite. Cele ascuțite cum ar fi cactușii, sunt considerați nocivi și pot generaun Sha Qi (săgeți otrăvite).
  • Patul trebuie nu fie îndreptat cu picioarele către ușă, este ceea ce se numește poziția mortului. Este un flux de Qi prea puternic, care poate să tulbure atît somnul din timpul nopții, cât și starea de sănătate.
  • Sub nicio formă să nu îți poziționezi patul sub o grindă, chiar dacă este din lemn. Grinda întrerupe curgerea energiei, crează presiune, iar acest lucru se poate răsfrânge asupra cuplului.
  • Evită oglinda în dormitor, mai ales dacă te reflectă pe timpul nopții. În cazul în care nu ai posibilitatea de a o elimina, poate fi acoperită. Aduce devitalizare și epuizare.
  • În Feng Shui sunt excluse acavarii, fântâni arteziene sau boluri cu apă, chiar dacă acolo sunt niște energii benefice care pot fi activate cu apă. Este extrem de negativă apa în dormitor. Apa se consideră yang, iar dormitorul este un element yin. Somnul dar și sănătatea vor fi afectate pe termen lung.


Solicită o programare!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest