Vrei sa îți amenajezi dormitorul după principiile Feng Shui?

Feng Shui pentru dormitor

Cele 5 reguli Feng Shui pentru dormitor

Un somn bun este esențial pentru bunăstarea ta și te pregatește pentru o zi mai luminoasă. Îți oferă energia de a ieși în lume și să fii cea mai bună versiune a ta.

Regula nr.1. Asigură-te că dormitorul tău se află într-un sector al casei tale cu o energie favorabilă. 

În mod normal dormitorul ar trebui să se afle într-un sector pozitiv iar direcția pe care dormim, să fie o direcție favorabilă. Este important să se creeze mediul optim astfel încât energia să curgă prin corpul tău pentru relaxare și refacere. Pentru a promova acest proces reconfortant, energia din cadrul dormitorului ar trebui să fie în cea mai mare parte odihnitoare, adica yin.  Va oferi fundația pentru o bună sănătate și va dezvolta o stare de spirit pozitivă. Între timp, fluxul bun de energie din dormitor va avea un impact pozitiv în alte domenii din viața ta, incluzând aspecte romantice, oportunități în carieră și favorizează relațiile armonioase. Asigurarea somnului pe o stea yin favorabilă trebuie să fie 8, 1, 9 și 6. Acestea sunt stelele care promovează sănătatea. De departe, dormind pe o Stea Zburatoare, este cea mai eficientă cale de a îmbunătăți calitatea vieții, incluzând sănătatea, relațiile și abundența.

Formula pentru o stare de sănătate optimă este ca dormitorul să fie in sectorul Tian Yi. Această stea guvernează mentorii și oamenii de ajutor, dar și sănătatea fizică și mentală. Aduce recuperare, un somn odihnitor și revitalizant. În timpul somnului, corpul tău va reveni la ritmul său natural în timp ce se scufundă complet într-o stare adâncă de odihnă.

Un alt sector fundamental de care este bine să beneficiem în dormitor este Yan Nian. Se mai numește și „steaua relațiilor”. Acestă stea guvernează comunicarea și înțelegerea, relațiile de orice fel și armonia din familie sau dintre soți. Stabilește relații bune cu șefii și angajații. Dacă vrei partener/soț, este bine să dormim cu capul pe această direcție.

Fu Wei este de asemenea o stea extrem de importantă. Aduce statut, stabilitate, o stare de calm, liniște și relaxare. Pe acestă direcție vei putea să iei cele mai bune decizii. Este o stea foarte bună pentru un somn odihnitor și revitalizant.  În cazul în care această stea lipsește dintr-o casă, atunci locatarii nu se vor odihni și se vor simți devitalizați.

Regula nr. 2. Orientează-ți patul în raport cu ușa dormitorului. 

Ideal, ar fi să orientezi patul cu capul pe un perete solid cu o tăblie solidă pentru suport. Îți oferă un bun suport, protecție și sprijin pentru eforturile tale în viață. Aceasta este „poziția dominantă” și este cea mai favorabilă, permițându-ți să te simți cel mai protejat și confortabil când dormi.

Patul tău este indicat să fie într-o poziție potrivită în raport cu camera. Ar trebui să poți vedea întreaga cameră odihnindu-ți capul pe pernă, incluzând intrarea în dormitor. Să nu-ți orientezi patul „în linie” cu ușa dormitorului unde poziția picioarelor sunt îndreptate spre ușă. Este ceea ce numim „poziția sicriului” și rezultatul este un flux prea mare de Qi în timpul somnului. Este o poziție foarte nefavorabilă și poate cauza scăderea sistemului imunitar, o proastă calitate a somnului, îmbolnăviri  frecvente sau lipsă de concentrare. În acest caz se poate folosi un paravan de protecție.

Regula nr. 3. Evitați patul pe colț. 

\"Feng

Cea mai potrivită formă pentru dormitor este cea pătrată sau dreptunghiulară. Nu poziționați niciodată tăblia patului pe colțul camerei. Această poziție este foarte nefavorabilă și creează ceea ce se numește un Sha Qi sau săgeată otrăvită i se mai spune. Colțul ascuțit creează un flux de Qi foarte negativ. Găsim aceste săgeți otrăvite în colțurile ascuțite ale pereților și/sau a obiectelor, mobilei care sunt în mod deliberat îndreptate spre o intrare, corpul tău sau chiar întreaga casă. Energia negativă pe care o emit sunt ca niște „puncte” și-ți vor „lovi” trupul în timp ce dormi.

Regula nr. 4. Grinzile deasupra patului

\"Feng

 

Ideal ar fi să nu ai structuri majore lipite de tavan, țintind spre capul tau în timp ce dormi cum ar fi grinzile. Grinzile suprimă Qi-ul și îl transformă în Sha Qi (energie negativă). Poți dezvolta afecțiuni cum ar fi dureri de cap, stari de panică sau insomnii. Este ca și cum cineva ar sta cu sabia deasupra capului. Unde este o grindă care trece prin centrul unui pat matrimonial, acel cuplu, foarte probabil va avea probleme în căsnicie sau chiar vor divorța. Persoanele care dorm sub o grindă pot avea mari probleme de sănătate.

Regula nr. 5 Dormitorul la mansardă cu tavanul înclinat

\"Feng

Sunt multe situații în care găsim dormitoare la mansardă cu tavanul oblic. Astfel de zone sunt de evitat cu orice preț. Nu se recomandă să avem zona de odihnă în astfel de încăperi. Qi-ul devine dezechilibrat  și locatarilor le poate fi afectat într-un mod negativ somnul. De asemenea mai sunt de evitat și dormitoarele de la subsoluri, demisoluri. Qi-ul nu va putea circula eficient și rezidenții unei astfel de încăperi vor dezvolta atacuri de panica sau diverse fobii.

Scopul Feng Shui este remedierea fluxului Qi-ului dintr-o locuință, asigurarea echilibrului și armoniei atât în exterior, cât și în interior.


Solicită o programare!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest