Sfaturi Feng Shui pentru dormitor

Un somn bun este esențial pentru bunăstarea ta și te pregatește pentru o zi mai luminoasă. Îți oferă energia de a ieși în lume și să fii cea mai bună versiune a ta.

În Feng Shui, cele mai importante 2 zone pe care le evaluăm, sunt intrarea în locuință și dormitoarele. 

În Feng Shui, dormitorul ar trebui să creeze mediul optim încât energia să curgă prin corpul tău pentru relaxare și refacere.  Unele dintre cele mai importante organe interne îți refac energia și esența în timpul nopții. De exemplu ficatul se regenerează între orele 11 pm – 3 am, în timp ce plămânii se refac de la 3 am- 7 am. În timpul somnului, corpul tău va reveni la ritmul său natural în timp ce se scufundă complet într-o stare adâncă de odihnă.

Pentru a promova aceste procese reconfortante, energia din cadrul dormitorului ar trebui să fie în cea mai mare parte odihnitoare, adica yin.  Va oferi fundația pentru o bună sănătate și va dezvolta o stare de spirit pozitivă. Între timp, fluxul bun de energie din dormitor va avea impacte pozitive în alte domenii din viața ta, incluzând aspecte romantice, oportunități în carieră și bogăție și favorizează relațiile armonioase.

Cele 5 reguli Feng Shui pentru dormitor sunt enumerate aici în ordinea importanței:

Regula nr.1.  Asigură-te că dormitorul tău se află într-un sector al casei tale cu o energie favorabilă. 

De departe, dormind pe o Stea Zburatoare (energie) favorabilă, este cea mai eficientă cale de a îmbunătăți calitatea vieții, incluzând sănătatea, relațiile și bogăția. Pentru a determina dacă dormitorul tău este situat într-un sector care conține o stea favorabilă, va fi nevoie să solicitați ajutorul unui consultant Feng Shui. Cea mai favorabilă energie este 8 care indica o creștere constantă în bogăție și faimă precum și prosperitatea actuală, dar și armonia umană.  Orientarea celei de-a două stea favorabilă pe care vrei s-o plasezi în dormitor este 9, care implică promoție și succes.

Cele două energii nefavorabile pe care în mod clar vei vrea să le eviți sunt 2 și 5. Energia lui 2 implică în general boală, depresii, insomnii, atacuri de panică în timp ce  energia lui 5 se spune că este cea mai rea energie dintre toate, aducând în general ghinioane, obstacole, boală și catastrofe. Viața va fi o luptă continuă dacă descoperi că dormi pe una din aceste energii.

Regula nr. 2.  Orientează-ți patul în raport cu ușa dormitorului. 

Patul tău ar trebui să fie într-o poziție dominantă în raport cu camera. Ar trebui să poți vedea întreaga cameră odihnindu-ți capul pe pernă, incluzând intrarea în dormitor. Nu ar trebui să-ți amplasezi patul „în linie” cu ușa unde poziția picioarelor sunt în fața ușii când dormi. Este ceea ce numim „poziția mortului” și rezultatul este un flux prea mare de Qi în timp ce dormi.  În mod sigur te vei simți agitat și vei avea un somn tulburat.

Având patul poziționat pe același perete cu ușa poate duce la surprize neașteptate în viața ta. Asta de asemenea mai poate însemna oportunități ratate. Ideal, când stai culcat, ușa ar trebui să fie vizibilă astfel încât să vezi ușa confortabil – asta te va face să simți că ai un control mai mare asupra vieții tale.

Orientează-ţi patul cu capul pe un perete solid

Ideal, ar fi să orientezi patul cu capul pe un perete solid cu o tăblie solidă pentru suport. Îți oferă un bun suport, protecție și sprijin pentru eforturile tale în viață. Aceasta este „poziția dominantă” și este cea mai favorabilă, permițându-ți să te simți cel mai sprijinit și confortabil când dormi.

Exemplu de „Așa DA – Așa NU”

dormitor feng shui

Similar cu ex: nr. 2, patul este poziționat prea aproape de ușă. Energia curge de la ușă direct asupra persoanei. Ocupantul este posibil să aiba nervi, să fie furios sau să aibă probleme abdominale când doarme în această poziție.

Nu poziționați patul pe colț. Colțul ascuțit creează un flux Qi foarte negativ – în Feng Shui se numește „săgeata otravită”. Găsim aceste săgeți otrăvite în colțurile ascuțite ale pereților și/sau a obiectelor, mobilei care sunt în mod deliberat îndreptate spre o intrare, corpul tău sau chiar întreaga casă. Energia negativă pe care o emit sunt ca niște „puncte” și-ți vor „lovi” trupul în timp ce dormi. Săgețile otrăvite pot duce la pierderi serioase în viața ta, cum ar fi pierderea slujbei, a banilor, sau chiar a sănătății generale.

Evitaţi grinzile

Ideal ar fi să nu ai structuri majore lipite de tavan, țintind spre capul tau în timp ce dormi cum ar fi grinzile. Poți dezvolta afecțiuni cum ar fi dureri de cap, stari de panică sau certuri. Este ca și cum cineva ar sta cu sabia deasupra capului. Unde este o grindă care trece prin centrul unui pat matrimonial, acel cuplu, foarte probabil va avea probleme în căsnicie sau chiar vor și divorța.

Regula nr. 3. Fără dispozitive electronice (inclusiv TV) în dormitoare.

Dispozitivele electronice ar trebui evitate în dormitoare cu orice preț. Nu încape nicio dicuție în legatură cu asta. Asta include televizoarele, laptopurile, ipad-uri, ceasuri digitale etc. Aceste dispozitive nu promovează energia yin în acest spațiu și ce este cel mai important, nu oferă suport asupra sănătății în timp ce dormiți. Aceste dispozitive functionează pe o energie yang și pot activa unele energii negative nedorite.

Regula nr. 4. Dormind  cu faţa către direcțiile favorabile, vă vor aduce prosperitate, romantism, fertilitate  și sanatate.

Poți dormi cu fața la prosperitate? Ai putea, dacă te orientezi cu fața spre direcția de prosperitate în acord cu numarul personal Kua. Numarul tău personal Kua determină direcțiile norocoase în relația cu prosperitatea ta, sănătatea, dragostea sau evoluția personală.

Regula nr. 5. Evitați oglinzile din dormitor

Este de evitat să se amplaseze oglinzi în dormitor care vă reflectă în timp ce dormiți, deoarece acestea ne devitalizează. Oglinzile atrag energia și ne epuizează. În cazul în care totuși aveți o oglindă, puteți s-o acoperiți cu un cearșaf pe timpul nopții.

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]