Feng Shui în afaceri

Feng Shui ne ajută să fim mai eficienți și la birou

Indiferent care este profilul firmei d-voastră, scopul principal este să generați venit. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să creați un mediu de lucru primitor și confortabil: un loc care stimulează dorința angajaților de a reuși, care încurajează camaraderia și munca în echipă. De multe ori avem tendința să trecem cu vederea aceste aspecte, considerandu-le mai putin importante. În acest articol veți vedea că promovarea unui mediu armonios este un factor esențial și o cale extraordinară de a avea o afacere rentabilă.

Feng Shui pleacă de la principiul că fiecare spațiu este unic

Planul clădirii în care se desfașoară activitatea unei firme și modul de amplasare a mobilierului joacă un rol important în succesul afacerii. Modul în care este amplasat biroul unui angajat îi poate influența motivația, productivitatea, dar și nivelul de stres. Dacă spațiul este supraîncărcat de obiecte nefolosite, nu face altceva decat să blocheze energia (chi-ul), așa că este indicat să evităm acumularea de obiecte inutile.

Poate deseori v-ați pus întrebarea de ce nu aveți o afacere mai prosperă deși depuneți foarte mult efort. Deseori apar conflicte între colegi și stres sau nu au chef să muncească. Spațiul în care vă desfășurați activitatea nu este benefic din punct de vedere energetic. Anagajații trebuie să stea cu fața spre stelele prosperității pentru a le întâmpina sau să lucreze pe ele. Dacă vom lucra cu spatele la ele, norocul la bani va pieri.

Foarte multe casinouri din Asia și America sunt amenajate după principiile Feng Shui. Crupierul va sta întodeauna cu fața către energia prosperității, în timp ce clienții stau cu spatele la ea, pentru a pierde bani. Acelasi principiu se aplica si in afaceri. In marile firme si nu numai, este indicat ca Directorul sau cel care coordoneaza sa aiba propriul sau birou. Biroul trebuie sa aiba o latura lipita de un perete, ca sa nu „pluteasca”, pentru a intari autoritatea persoanei care lucreaza  la el. Este indicat ca seful sa aiba in spate un perete solid. Este de evitat sa asezam biroul in mijlocul camerei sau cu spatele la un colt.

În momentul de față ne aflăm în epoca lui 8, care a început în 2004 și se va termina în 2024. Este reprezentată de trigrama „munte”. Aceasta simbolizează un barbat tânăr, maini și direcția nord-est. Această epocă (8) va aduce putere unui bărbat tânăr. Într-adevar industria de tehnologie înaltă a creat multe oportunități de afaceri pentru tineri. Mulți dintre ei au avut ocazia să devină bogati și plini de succes în jurul vârstei de 30 de ani. S-a format un nou tip de interprinzători, industriași și conducători. Cifra 8 reprezintă prosperitatea actuală și este numarul cel mai favorabil.

Dacă cineva își schimbă mereu sediul în care lucrează, este clar că afacerea nu prosperă. Sunt probleme cu acel spațiu, energiile nu sunt benefice și toți cei care vor veni și vor ocupa același spațiu, vor avea parte de aceași soartă, adică de necazuri și probleme.

Ușa de la intrare este extrem de importantă, pentru că în acest fel ne ajută să ne dăm seama cu ce probleme ne confruntăm, dar nu fără consultarea unui Specialist Feng Shui. Se folosesc masuratori exacte și calcule precise care determină energiile pozitive si negative din acel spațiu.

Feng Shui a adus succes:

Companiilor cum ar fi: Coca Cola, Sony, Oprah Winfrey, Donald Trump, etc. Toate folosesc practicile Feng Shui pentru afaceri. Folosind această știință  în afaceri, va adăuga valoare, va crește profitul și va armoniza relațiile între angajați.