Energiile Feng Shui

Feng Shui pentru dormitor

În Feng Shui sunt 9 perioade care se schimbă ciclic odată la 20 de ani. În acest moment ne aflăm în epoca lui 8 care a început în 2004 și va dura până în 2024. Pentru această perioadă energiile feng shui cu influențe pozitive sunt: 8 – armonia umană și prosperitatea actuală, 9 – armonia umana si prosperitatea viitoare și 1 – armonia umană și prosperitatea cea mai îndepărtată.
Energiile cu o influență foarte negativă sunt 2, 3, 5 și 7 iar 4 si 6 sunt energii cu o influență negativă mai redusă. Energiile pozitive din această perioadă trebuiesc susținute, deoarece sunt considerate benefice. Acestea aduc armonie, noroc, fericire, împlinire și prosperitate.
Energiile feng shui le susținem cu:
Pentru început este important să înțelegem modul în care se susține un element. Sunt două modalități: prin același tip de element și prin elementul care îi dă naștere. Pentru elementul pământ – conform ciclului nașterii celor 5 elemente, acesta trebuie susținut cu foc. Focul dă naștere pământului sau prin același tip de element. De aceea pentru dinamizarea energiei pozitive a lui 8, folosim ca remediu culoarea roșie. Pentru elementul foc – energia lui 9, de asemenea trebuie și ea susținută. Adică focul lui 9 va fi susținut cu elementul lemn, pentru că lemnul dă naștere focului sau chiar prin același element. Pentru elementul apă – energia lui 1 trebuie susținută  cu elementul metal. Metalul dă naștere apei sau prin același element.

Energiile negative în perioada lui 8 (2004 – 2024) sunt:

Energiile cu o influență cu adevărat negativă în această perioadă sunt: 2, 3, 5, si 7 dar si 4 si 6. Dacă la energiile pozitive susținem elementele benefice, energiile negative le vom anihila cu remedii. În feng shui relația dintre elemente este una de susținere dar și de distrugere, de cucerire. Cu alte cuvinte, pentru  a anihila influența energiilor negative va trebui s-o slăbim, s-o epuizăm. De exemplu energiile 3 si 4 corespund elementului lemn și în această perioadă au o influență negativă. Aduc conflicte, jafuri, pagube, aventuri amoroase și probleme cu picioarele. Pentru a anihila aceste energii vom folosi elementul foc și pământ în zona în care se află.
Focul și pământul vor epuiza lemnul și îl vor slăbi, pentru că lemnul în sine dă naștere focului și cucerește pământul. Acesta este principiul celor 5 elemente. Energiile 6 și 7 corespund elementului metal, care au o influență la fel de negativă. Acestea aduc probleme legale și juridice, probleme cu documentele, bârfe și scandaluri sau scandaluri amoroase. Pentru anihilarea lor vom folosi lemn și apă. Pentru că lemnul epuizează metalul. Gandiți-vă la un topor care taie lemnul de exemplu. Ce se va întâmpla cu metalul? Slăbește, va fi epuizat. În concluzie, pentru a anihila aceste energii negative putem folosi un vas transparent cu apă și bambuși.
Pentru evaluarea unui spațiu este nevoie de măsurători și calcule foarte precise, pe care numai un specialist vi le poate calcula.  Va identifica energiile pozitive cu influențe benefice și energiile negative cu efecte nefavorabile. În urma unui raport feng shui, se pot face recomandările necesare în vederea creșterii energiilor pozitive și diminuarea energiilor negative, pentru a readuce echilibru în viața celor care locuiesc în spațiul respectiv.
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest