Cele mai importante 7 erori Feng Shui

- când te muți într-o casă nouă -

Fiecare casă are propria sa energie și ca să atragem o locuință cu o energie pozitivă, este nevoie să ținem cont de mediul înconjurător și de regulile Feng Shui. Atunci când este armonios, Feng Shui-ul asigură o bună continuare a finanțelor, a sănătății, a relațiilor și a armoniei într-o familie. Ideal este să faci o evaluare specializată Feng Shui cu un consultant, înainte de achiziționare sau cumpărare pentru a beneficia de tot potențialul casei. 

Acestea fiind spuse, sunt unele lucruri de care poți ține cont chiar tu, fără să apelezi la un expert. Așadar,  ți-am pregătit o listă cu cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere când faci pasul cel mare de a alege o nouă locuință pentru familia ta.

BONUS: Ti-am pregătit o surpriză la sfârșitul articolului! 

Eroarea #1 - Forma casei este alta decât pătrată sau dreptunghiulară.

Forma casei este foarte importantă pentru că are legătură cu fluxul Qi-ului și stabilitatea. Forma pătrată sau dreptunghiulară a locuinței asigură un flux al energiei armonios și se poate echilibra în fiecare zonă a casei. Este de preferat să se evite formele caselor ce au sectoare lipsă (de exemplu cele în formă de „L” sau „U”). 

Eroarea #2 - Stâlpi de înaltă tensiune sau colțuri spre casă.

Evită să locuiești în zone cu mulți stâlpi de înaltă tensiune sau colțuri masive de la alte clădiri care vin spre casa ta, în special spre ușa de la intrare. Depinde unde sunt situați stâlpii, aceștia blochează Qi-ul și în timp pot cauza diverse probleme: 

De exemplu dacă un stâlp de înaltă tensiune este amplasat în sectorul Nord Vest al casei, această direcție reprezintă bărbatul matur din casă, tatăl (sau CEO în alte situații) și ei sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit.

Eroarea #3 - Casa lângă un cimitir.

Una din marile greșeli și care este extrem de nefastă pentru rezidenți este o casă situată lângă un cimitir. Este de evitat cu orice preț o asemenea locație. 

Cimitirul are foarte multă energie yin și efectul pe termen lung asupra locatarilor este îmbolnăvirea. Din păcate, oricât de dur ar suna, acest lucru nu are remediu și singura variantă este schimbarea locuinței.

Eroarea #4 - Casa situată în intersecție de forma "Y" sau "T".

Un alt aspect de care este bine să ții cont atunci când alegi o locuința sunt chiar străzile din jurul casei. Formațiunile foarte nefavorabile se regăsesc la locuințele situate în intersecții „Y” și „T”. 

Acest tip de formațiune în formă de Y trebuie evitată cu orice preț deoarece poate să creeze probleme legate de statutul social, carieră, bogăție și mai poate aduce locatarilor scandaluri sexuale, adulter, probleme și conflicte în cuplu.  

Formațiunea în formă de T aduce pierderi financiare și efectul este și mai mare atunci când casa sau apartamentul vede intersecția.

Din păcate nici pentru aceste tipuri de formațiuni nu există remediu, decât evitarea acesteia.

Eroarea #5 - Grinzi în dormitor.

Grinzile din păcate se regăsesc în foarte multe locuințe. Cele mai grave sunt cele deasupra patului. Grinzile au tendința de a suprima Qi-ul și îl transformă în Sha Qi (energie negativă). În timp, persoanele care dorm sub grinzi, pot dezvolta afecțiuni cum ar fi, dureri de cap, stări de panică sau insomnii.  

Din fericire, acest lucru se poate remedia, fie muți patul într-o altă cameră sau acoperi grinda astfel încât să nu se mai vadă.

Eroarea #6 - Aragazul nu este într-o poziție favorabilă.

Știai că ca aragazul reprezintă una din gurile prosperității în casă? Este deosebit de important locul în care se află acesta, pentru că, dacă este localizat unde trebuie, poate să genereze flux de abundență financiară. 

În cazul în care apar probleme financiare sau pierderi de bani, înseamnă că locația și direcția acestuia se află într-un loc nepotrivit în bucătărie. 

Un alt lucru de care este bine sa tii cont, ar fi aragazul lipit de chiuvetă. Trebuie o distanță de minim 30 cm între acestea. Efectul negativ este că, se crează un conflict între apă și foc iar acest lucru poate să genereze pierderi financiare.

Eroarea #7 - Forma curbată a străzii din fața casei.

O altă formațiune pe care este bine s-o evităm cu orice preț, este strada în forma de lamă curbată, în special când sunt orientate către fațada proprietății. 

Este un caz extrem de negativ și afectează negativ prosperitatea (simbolic „taie prosperitatea locatarilor”). 

Este imposibil de remediat.

Concluzie

Există diferite aspecte Feng Shui (atât în interiorul casei, cât și în mediul ce o înconjoară) ce influențează prosperitatea și armonia casei în care trăim. Unele aspecte sunt intuitive și ușor de evitat, altele sunt puse în vedere de către experți și cel mai ușor este să fie luate în considerare până nu este prea târziu și să nu mai pot fi remediate. Ti-am oferit o scurtă listă cu cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, însă, pentru a nu face articolul prea lung, multe alte aspecte nu au fost incluse.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să iei cele mai bune decizii când te muți într-o nouă locuință, îți ofer CADOU 15 minute de consultanță online pentru a te ajuta să te protejezi pe tine și familia ta. Citește detaliile mai jos.

Îți ofer un cadou

Înscrie-te pe grupul de Facebook și îți ofer CADOU:

15 MINUTE DE CONSULTANȚĂ

Online de Feng Shui

Dorești să descoperi mai multe despre una din erorile de mai sus?

Ești curios să te consulți în vederea unui loc în care vrei să te muți?

Vrei să afli câteva sugestii ușor de implementat despre cum poți aduce abundență în casă?

Georgiana Văsuian

- Expert Feng Shui -