Ce inseamna Feng Shui?

shui-ic1-300x201

 

„ Pe primul loc este Destinul, al doilea este Norocul, pe al treilea loc se află Feng Shui-ul, apoi se află Educația și Caritatea….”              

Proverb chinezesc

Termenul de Feng Shui înseamnă „vânt și apă”. Este o știință chinezească străveche care studiază spatiul și modul în care acesta influențează armonia umană și prosperitatea. Feng Shui a luat naștere în urmă cu peste 5000 de ani în urmă. La dezvoltarea unor concepte fundamentale stă sistemul celor opt trigrame – simbolul fortelor naturii.

Acesta include conceptul yin și yang și cele cinci elemente de bază: lemn, foc, pământ, metal și apă. Aceste cunoștințe și practici au fost adoptate de comunitatea chinezească de la împărați și nobilime. Foloseau aceste practici atunci cțnd își construiau palatele și casele dar și când își alegeau un loc bun pentru a-și îngropa strămoșii.

Se crede că termenul de Feng Shui își are originea în această frază:

„Energia dragonului va fi împrăștiată de vânt și se va opri la marginea apei”

Istoria Feng Shui a început cu inventarea busolei magnetice Luo Pan de către împăratul Galben. Întrucât forțele naturii sunt asociate cu timpul și spațiul – dintre cer și pământ, este nevoie ca direcțiile lor cardinale să fie măsurate pentru a determina influența lor. De aceea busola Luo Pan este instrumentul indispensabil pentru stabilirea influenței acestor energii.

Se consideră că cele 5 elemente – metal, apă, lemn, foc și pământ reprezintă componentele de bază ale tuturor lucrurilor și întâmplărilor. Relația dintre ele este guvernată de două legi fundamentale – ciclul nașterii și ciclul distrugerii.

În Feng Shui sunt 9 tipuri de energii

Acestea se schimbă odată la 20 de ani și numai un specialist feng shui vi le poate calcula. Aceste stele zburătoare, sunt împărțite în stele de munte (responsabile cu armonia umană) și stele de apă (responsabile cu prosperitatea). Ele sunt reprezentate de cifrele de la 1 la 9. Acestea posedă calități unice și au o influență profundă asupra spațiului, fiind influențați constant de ele, fie că suntem conștienți sau nu. Aceste energii nu sunt statice – ele se schimbă cicilic în timp, odată la 20 de ani. Ca urmare, au diferite tipuri de influențe asupra norocului unei case de-a lungul timpului și a celor care locuiesc acolo.

Energiile bune din epoca actuală (epoca lui 8), pe care trebuie să dormim și să lucrăm sunt 8, 9, 1. Ele trebuie activate și dinamizate, iar energiile cu influențe foarte negative sunt 2, 3, 5 și 7. Energiile cu o influență negativă mai mică sunt sunt 4 si 6. Aceste energii cu influență foarte negativă aduc probleme de sănătate, oboseală, conflicte, blocaje financiare. Ele trebuie anihilate cu remedii. În această perioadă, steaua cu cifra 8 este considerată prosperitatea în prezent. Pentru a a avea parte de prosperitate pe termen lung, aceste stele trebuie să fie activate și potentate la maxim.

Dacă nu știți ce energii se află în spațiul în care locuiți, mizați pe simplitate, sau apelați la un consultant Feng Shui.

Un spațiu amenajat după principiile Feng Shui te ajută să te simți cu adevărat bine!

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest