Anul 2015 – Anul Caprei de Lemn

capra-de-lemn

In astrologia chineza se stie ca incepand cu data de 4 februarie 2015 umeaza sa intram in noul an chinezesc, adica anul Caprei de Lemn, mai exact « Lemn yin pe Capra ». Intodeauna sunt doua elemente care ne pot influenta : partea celesta/astrala Lemnul yin si cea terestra reprezentata de Capra.

 

In anul 2014 am avut un an de Lemn yang, considerat in calendarul chinezesc ca fiind copacul, un element incapatanat, cu principii puternice, rigid si activ. Anul 2015 vine cu energia Lemnului yin (floarea) care va aduce un an mai flexibil, moderat si o mai buna intelegere intre oameni, fiind dispusi sa faca mai usor compromisuri iar in sens negativ poate aduce cu sine manipulare si oportunism si este indicat sa ne pastram o atitudine de bun simt in relatiile cu ceilalti si sa dam dovada de diplomatie.
Persoanele nascute in zi sau an de Metal yin, vor avea un an in care trebuie sa fie mai atenti din punct de vedere financiar, intrucat vor avea parte de un an cu fluctuatii (sfatul este sa va faceti rezerve din timp). Din pacate nu exista un talisman potrivit pentru a diminua aceste probleme, asta insemnand ca vin lectii din urma care nu au fost invatate la timpul potrivit. Insa, nu trebuie sa ne speriem pentru ca Universul nu este nedrept cu noi, aceste lectii ne sunt date pentru a invata ceva.
« Dumnezeu nu joaca zaruri » (Einstein).

Lemnul yin (floarea)
-reprezinta aspectul feminin, flexibil si fragil
-organe guvernate de lemn : coloana vertebrala, ficatul, oasele mici
– lemnul este asociat cu primavara, incep sa creasca plantele
-calitati : bunatatea, bunavointa, relationarea
-defectul : oportunismul

Anul Caprei este mai prosper

Capra este un element de pamant uscat, asociat cu deserturile, cu drumurile. De obicei in ani de Capra au fost inregistrate o serie de evenimente corelate acestui element : cutremure, prabusiri de cladiri, surpari de terenuri, etc. Cu toate acestea va fi un an mai prosper deorece pamantul reprezinta banii pentru elementul Lemn, asadar ne vom bucura de o crestere a veniturilor in noul an in industriile textila, presa scrisa, bancile, industria hi-tech, ingineria, etc.
Anul 2015 (Capra), este considerat Marele Duce, astfel pentru cei care sunt nascuti in ani de Capra se considera ca ii aduc o ofensa Marelui Duce . Principiul consta in faptul ca, acestor animale nu le place sa aiba de-a face cu elemente similare cand se intalnesc (principiul pestilor luptatori betta). Pentru cei nascuti in ani de Capra este recomandat sa nu calatoreasca in zona de SV a tarii, a lumii, a unui continent decat daca este necesar si sa evite practicarea sporturilor extreme, si situatiile periculoase. Si persoanele nascute in zi de Bou se « ciocnesc » cu Capra. Va aduce tensiune in relatia cu partenerul, dizarmionie, conflicte si este indicat sa ne pastram calmul si sa fim mai toleranti cu partenerul si nu numai. Din fericire exista un totem care ne ajuta sa atenuam aceasta ciocnire, care are putere de protectie purtandu-l la noi pe perioada in care avem nevoie, el reamintindu-ne ca trebuie sa fim atenti. Totemul pe care este bine sa-l purtam este Calul care se combina cu Capra si astfel ii distrage atentia Boului. El poate fi sub forma de pandantiv, breloc, bratara etc.

Anul 2015 vine si cu « Nobili » pentru cei nascuti in zi si an de Lemn yang, Metal yang si Pamant yang, Capra este considerata ca fiind unul dintre Nobili care aduce noroc, reprezentand oameni care te ajuta la nevoie, te sprijina – sunt ca niste « Ingeri pazitori ».

Georgiana Văsuian

Consultant Feng Shui

Tel. 0764 886277

e-mail contact@fengshuigv.ro

 www. fengshuigv.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest